Informele ouderavond leerjaar 1 verplaatst!

De informele ouderavond van leerjaar 1 is verplaatst van 19 oktober naar dinsdag 9 november. U ontvangt hier nog een officiële uitnodiging van.

x
Voorlichtingsavonden ouders

Binnenkort start via deze website de inschrijving voor onze voorlichtingsavonden. Deze vinden plaats op:

 

- woensdag 24 november 2021 / regulier, tto, 5M Anders Leren

- woensdag 1 december 2021 / 5M Anders Leren

- woensdag 8 december 2021 / regulier, tto, 5M Anders Leren

- donderdag 9 december 2021 / tto

 

Noteer deze data alvast in uw agenda!

x
Vakmaatwerk, voor een optimale schoolcarrière

Al vier jaar zijn wij op school bezig met maatwerk, het huidige vakmaatwerk. Afgelopen week is er een publicatie van de VO-Raad verschenen met daarin elf praktijkvoorbeelden. Onze school is er daar één van. Anne van de Wouw (teamleider 4, 5 en 6 atheneum) en Bart Tijhof (docent LO 4TL) coördineren dit vakmaatwerk en zijn er maar wat trots op!

 

Publicatie-Vier-jaar-Recht-op-Maatwerk.pdf (voortgezetleren.nl)

x
Ouderverkenavond 5M

Inmiddels is er voor 5M 'Anders leren' een ouderverkenavond toegevoegd. Wil je meer informatie hierover en weten of 5M bij jouw zoon of dochter past?

 

Klik dan op deze link:

 

Ouderverkenavond 5M (beatrixcollege.nl)

x
Inschrijving meewerkochtenden en meeloopmiddagen geopend!

De inschrijving voor onze meewerkochtenden en meeloopmiddagen is nu opengesteld. Wil jij een kijkje nemen binnen onze school en alvast sfeer proeven, zodat je straks een weloverwogen keuze kunt gaan maken?

 

Klik dan hier en schrijf je snel in!

 

Dit jaar is er ook weer een apart gedeelte voor ouders, zodat ook zij kunnen ervaren wat we hier doen en hoe het er hier van binnen uitziet. Laat bij de inschrijving weten dat je erbij bent!

x
Trixweek/Trixdagen

Afgelopen week mochten onze onderbouw leerlingen tijdens de Trixweek en leerjaren 2 t/m 6 tijdens de Trixdagen samen verschillende activiteiten ondernemen. Enerzijds om kennis te maken met elkaar en anderzijds met hun mentor. Het waren uiteenlopende activiteiten en op diverse locaties; van Outrex Outdoor Experience, de Kanoboerderij in Moergestel tot aan 't Zand in Alphen.

x
IB, TTO certificaat en Cambridge uitreiking

Vrijdag 16 juli was een feestelijke dag voor het Tweetalig Atheneum. Eerst was er de uitreiking van het junior TTO certificaat voor de leerlingen van 4TTA en vervolgens kwamen de TTA leerlingen die in 2020 hun examen hebben gedaan aan de beurt om hun Cambridge Global Perspectives certificaat, het senior TTO certificaat en het IB Engels certificaat op te halen. Het IB Engels is een examen op een hoog wetenschappelijk niveau dat aangeboden wordt aan leerlingen die het tweetalig onderwijs hebben gevolgd. Alle TTA leerlingen van 2020 zijn geslaagd voor dit examen en Inge van der Staak heeft zelfs de hoogst mogelijke score behaald, iets wat zelden voorkomt. Wij feliciteren alle leerlingen met het behalen van de mooie resultaten.

 

Ook van de volgende groep leerlingen waarvan hun Cambridge GP en IB examens in mei 2021 afgenomen zijn, is 99% geslaagd.

x
Laag inkomen? Stichting Leergeld helpt!

Laag inkomen?
Stichting Leergeld helpt!

 

Stichting Leergeld Tilburg helpt gezinnen met een laag besteedbaar  inkomen bij het betalen van het schoolreisje of schoolkamp. Ook voor activiteiten buiten school zoals zwemles, lidmaatschap van een sportvereniging, muziekles, scouting of kindervakantiewerk, kunt u een aanvraag doen bij Stichting Leergeld.

 

Op de website van Stichting Leergeld ziet u wat u kunt aanvragen en of u in aanmerking komt voor hulp. 
Aarzel niet en neem contact op. Vandaag nog! Voor uw kinderen.

 

Meer informatie: www.leergeld.nl/tilburg/

x
Mooie resultaten examenkandidaten

Slagingspercentages schooljaar 2020-2021 bekend

 

Het schooljaar zit er weer op en dus zijn ook de slagingspercentages van het schooljaar 2020-2021 bekend. We zijn blij en trots om te kunnen melden dat 95,5% van onze examenkandidaten dit jaar geslaagd is.

Leerlingen hadden dit schooljaar de mogelijkheid om een herkansing te doen in het door de coronamaatregelen toegevoegde derde tijdvak. Hierna hebben we nog twee kandidaten mogen verblijden met het goede nieuws dat zij hun diploma hadden behaald.

We zijn hartstikke trots op al onze leerlingen die in deze periode hun eindexamen hebben gedaan!

 

Resultaten

Hieronder ziet u de resultaten per stroming:
 

 

Aantal kandidaten

Aantal geslaagden

Percentage geslaagden

Atheneum regulier

64

60

93,8%

Atheneum TTA

61

58

95,1%

Havo

208

196

94,2%

Vmbo-tl

181

177

97,8%

Totaal

514

491

95,5%

 

x
ik wil meer zien