Bezoek burgemeester Weterings

In het kader van zijn kennismaking met Tilburg als nieuwe burgemeester, heeft dhr. Weterings een bezoek gebracht aan het Beatrix College.

 

Tijdens zijn bezoek heeft de burgemeester gesprekken gevoerd met medewerkers en leerlingen, waaronder leerlingen die in het kader van de pilot “Recht op maatwerk” volgend schooljaar voor één van hun vakken vervroegd eindexamen gaan doen.  Ook leerlingen en coaches van de BMO (Beatrix Maatschappelijk Ondernemen) gingen met de burgemeester in gesprek over de maatschappelijke projecten die zij hebben gedaan, waaronder een lunch en een musicalvoorstelling die zij voor ouderen georganiseerd hebben.

 

De burgemeester was onder de indruk van de veelheid aan keuzes die het Beatrix College onder één dak biedt . Daarnaast gaf hij aan het te waarderen dat het Beatrix College het onderwijs (steeds meer) op de individuele leerling afstemt, de leerlingen hierbij kansen biedt en de ontwikkeling van de leerling(en) tot zelfstandige personen hoog in het vaandel heeft staan.

 

Kortom, een geslaagde eerste introductie wat betreft het Tilburgse onderwijs!

x
Uitgeloot?

Heb je je op een school aangemeld en ben je uitgeloot? Dan kun je over het algemeen gewoon op het Beatrix College terecht. Meld je aan via een mailtje naar theijnen@beatrixcollege.nl als het gaat om een aanmelding naar regulier, naar peren@beatrixcollege.nl als het gaat om een aanmelding voor 5M. Als je je komt aanmelden is het handig om de volgende documenten al ingevuld mee te nemen:

- aanmeldformulier

- veiligheidsprotocol

- 5M scan (in het geval van aanmelding bij 5M)

- kopie van ID/paspoort

- adviesformulier basisschool

 

Hopelijk tot ziens!

x
Maak kennis met onze wijkagenten

Het Beatrix College werkt op een zeer prettige manier samen met de Politie Tilburg. Die samenwerking is nog beter geworden toen Stijn Timmers ons contactpersoon werd. Om meer bekendheid te geven aan het werk dat Stijn en zijn collega's doen, kun je hen volgen op social media. Dat kan via jeugdagenten_leijdal, pol_leijdal en @politieteamleijdal.

 

Stijn komt met regelmaat op school, om met de directie te bespreken wat er leeft in de Reeshof, op welke gebieden we verder samen kunnen werken en waar op dat moment specifieke aandacht voor nodig is. Uiteraard kunnen wij Stijn altijd bellen als wij vragen hebben waar de politie antwoord op zou kunnen geven. Ook voor ouders en leerlingen is het goed om te weten dat er altijd contact opgenomen kan worden met Stijn. Mocht je Stijn of zijn collega's dus door de school zien lopen, volg ze op social media en zeg ze gedag!

 

Stijn Timmers (rechts - Wijkagent Jeugd), Ralph van Iersel (links - jeugdagent Reeshof)

x
40-tal LO2 leerlingen organiseert "School2Play"

Maandag 5 maart hebben een 40-tal LO2 leerlingen de jaarlijkse sportochtend voor de Sporckt georganiseerd, beter bekend als "School2play". De afgelopen maanden zijn deze leerlingen binnen en buiten de LO2 les bezig geweest met de voorbereiding van de verschillende onderdelen, wedstrijdschema's enz. En maandagochtend was het dan zo ver. Zo'n 130 kinderen uit groep 7 en 8 deden sporten zoals voetbal, basketbal, unihockey, handbal en nog meer. Ze waren erg enthousiast en natuurlijk fanatiek. De LO2 leerlingen begeleidden de verschillende onderdelen en zorgden voor een sportieve sfeer. Dit alles onder leiding van Thijs van den Heijkant (LO2 docent). Het was een geslaagde en leerzame ochtend.

 

      

x
Project Opera2day Atheneum 4

Dinsdag 27 februari hebben de leerlingen van 4 Atheneum deelgenomen aan een project met Opera2day. Het project bestond o.a. uit het volgen van workshops die onlangs werden verzorgd op school. Vervolgens was op dinsdagmiddag de generale repetitie van de opera 'Hamlet' in de foyer van de schouwburg in Tilburg. 's Avonds waren de leerlingen als figurant betrokken bij de proloog van deze opera. Ze vormden een rij van toeschouwers bij de begrafenisstoet van de koning, de vader van Hamlet. Hierbij mochten de leerlingen ook hun zang talenten laten horen. Het was een hele belevenis om deel te mogen nemen en om een opera te zien met een live orkest!

x
Beatrix College wint wéér debat-wedstrijd!

De grote beker is terug! En hoe!

Goud en zilver voor het Beatrix!


Vorige week vrijdag hebben de twee debatteams fantastisch gepresteerd op het Groot Tilburgs Scholierendebat. We stonden tegenover elkaar in de finale!

Met succes is de wisselbeker verdedigd. En hoe! De overwinning kon de school niet meer ontgaan, omdat beide teams in de finale tegenover elkaar stonden. Dat was een ongelooflijke ervaring.

 

De organisatie van het debattoernooi ligt in handen van Tilburg DebatStad en TDV Cicero. Het Koning Willem II College, het Odylphuslyceum, Theresialyceum, ROC Welzijn en het Beatrix College deden mee aan de vierde editie van dit toernooi.

 

Met deze overwinning sloot het debatteam Veritas Omnia Vincit een succesvol debatjaar af. In januari waren we de beste debutant op het NK Debatteren voor scholieren en behaalden we de achtste plaats.

De leerlingen debatteerden over de nationale identiteit, het nepnieuws, het referendum en de voetbalcompetitie.

 

Ik ben een super trotse coach van Sydney Benitez Chamman, Lotte van der Net, Daan Robben, Dagmar Smagge, Matthijs Brangers, Jay La Fontaine, Pim van Kuijk, Sam Baggen, Nick van Summeren en Ward Veltman. Speciaal dank aan Dorus Keijzer.


Trudy Sas

x
Politiek geïnteresseerde Isis met artikel in Brabants Dagbl...

Onze Isis Bloemsma uit 3 5M kwam vandaag met een mooi bericht in het Brabants Dagblad! Lees het artikel door op de link te klikken. Artikel Brabants Dagblad

x
Vlogster Miss J bezoekt Beatrix College

De bekende vlogster Miss J heeft, in aanloop naar de Open Dag, het Beatrix College bezocht. Ze heeft daar enkele vlogs gemaakt, die het e.e.a. over de school vertellen. Klik op de link hieronder om de verschillende vlogs te bekijken!

LEES VERDER >
x
Beatrix College 8e op NK Debatteren

Het Beatrix College heeft een uiterst succesvol debuut gemaakt op het Nederlands Kampioenschap Debatteren. Klik hieronder voor meer informatie.

LEES VERDER >
x
Kerstactie klassen 1T/H groot succes!

De brugklassen van 1T/H hebben dit jaar de kerstactie voor een goed doel gehouden dat heel dichtbij staat. Onze leerling Jens heeft 'hemiparese' en krijgt ondersteuning van Onderwijscentrum Leijpark. Om het speelterrein van OC Leijpark te verfraaien haalden de brugklassers van 1T/H daarom geld op. Dit was een groot succes, met ruim 1647 euro!

 

Lees hier meer >>

x
KWT Werkstukken

KWT Werkstukken


Dit zijn werkstukken van leerlingen die gemaakt zijn tijdens de zogenoemde 'Keuze Werk Tijd'-uren van 2 havo.

 

In acht weken hebben leerlingen een foto van hun favoriete acteur/ actrice, zanger/ zangeres of familie lid/ huisdier getransformeerd tot een heus pop art-schilderij. Leerlingen werken er met veel plezier aan en nemen na twee maanden een heus kunstwerk mee naar huis.

 

 

LEES VERDER >
x
Hoera, we hebben een nieuwe website

Nieuwe website


Het Beatrix College onthult, met een beetje trots, de nieuwe website. Opgefrist, met échte leerlingen en medewerkers - grasduin er eens in rond, als je wilt.

x
TTA Graduation

TTA Graduation

On the 8th of November our TTA graduation took place. This was something all the graduates had all been looking forward to. The evening started with a  musical performance by Maaike van Stralen, 3tta. After this performance Imke and Nienke gave a speech on behalf of all the graduates. The speech consisted of a summary of the most important and funny memories of the three years in TTA. Then Kim Smolders sang a beautiful song and was accompanied by her friend, Karlijn van Gisteren who played the piano. After this short musical interlude Mrs. De Waal gave her speech and showed some very embarrassing old pictures. The evening ended with the signing of the Cambridge and Junior TTA diploma.

All in all, the evening was a great success and everyone was happy they had finally finished the Junior TTA program, had passed their Cambridge exam and received their diplomas.

LEES VERDER >
x
ik wil meer zien