€1673,40 voor de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging

Donatie van €1673,40 voor de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging door Beatrix College te Tilburg

 

Ook dit jaar hebben de leerlingen van 3 H/A/5M de afgelopen weken hard gewerkt aan de bedrijfjes die ze voor het vak economie mochten opstarten.

 

Van tevoren moest elk groepje een bedrijfsplan maken, zodat de bedrijven onder andere wisten wat de inkomsten en uitgaven waren. Na de goedkeuring van de docent mochten we ons bedrijf echt opzetten. Leerlingen kregen per persoon een lening van €3 van de school om het bedrijf op te starten. Een groep ging bijvoorbeeld wenskaarten verkopen en andere zelf gemaakte sierraden. Het geld dat we met dit project ophaalde, ging naar het goede doel. We hebben voor het RETT-syndroom gekozen, omdat het zusje van Mathijs (klasgenoot) dit syndroom heeft. We hebben in totaal met 5m, 3 havo en 3 atheneum €1673,40 euro opgehaald!!!

 

Geschreven door Isabel Hendrickx en Wouter Willems uit 3a1

 

Lees meer op: http://www.rett.nl/donatie-door-beatrix-college-tilburg/

x
High Tech Ontdekkingsroute

 

Hieronder vind je een link naar de flyer voor de High Tech Ontdekkingsroute. Misschien iets voor jou?

 

x
Texel en Ieper 5 atheneum

Leerlingen van 5 atheneum zijn vorige week naar Texel en Ieper geweest. Bekijk foto's en lees over hun activiteiten door op LEES VERDER onder aan dit bericht te klikken!

LEES VERDER >
x
1H/A helaas vol

Wegens opgehoogde basisschool-adviezen zitten wij voor onze afdeling 1H/A helaas helemaal vol. Op 1T/H hebben wij nog wel wat ruimte.

x
Tips van de GGD voor examens en toetsweken

Wellicht zit er bruikbare informatie voor jou tussen!

 

x
Foto's gala en musical

De foto's van het gala en musical Shrek zijn vanaf nu zichtbaar in het fotoalbum.

x
Girlsday 3 Atheneum

Verslag girlsday 2018 Universiteit Tilburg

door: Anouk van Esch en Kim Baeten

Onderwerpen:

  • Cognitive Science and Artificial Intelligence
  • Programmeren
  • Virtual reality

Klik op lees verder voor de verdere tekst en foto's

LEES VERDER >
x
Van Piere Jongeren Filosofiedebat

Op vrijdagavond 6 april zijn 15 leerlingen van VWO4 en TTA4 naar boekhandel Van Piere in Eindhoven afgereisd voor het jaarlijks terugkerende Jongeren Filosofiedebat. De vijf debaters waren Ward Veltman, Alina Balog, Lara Akande, Dagmar Schalken en Hüseyin Demir. De andere leerlingen gingen mee om hun klasgenoten aan te moedigen. De stellingen waren in de les én buiten de les al uitvoerig behandeld en dat kwam team Beatrix ten goede. In de eerste ronde moesten de leerlingen zich ontfermen over de stelling 'Onderwijs is de dooddoener voor de verbeelding', en het Maurick College uit Vught was de tegenstander. Toen de jury na beraad terug kwam, gaven ze aan dat het Maurick College gewonnen had, maar de inhoudelijke toelichting deed anders vermoeden. De jury had per ongeluk de scholen omgedraaid. Een domper voor de leerlingen van het Maurick, maar het nieuws werd ontvangen onder luid gejuich van de Tilburgse delegatie.

 

In de finaleronde moesten onze leerlingen het opnemen tegen de zesvoudig winnaar, het Augustinianum uit Eindhoven. Dit keer was de stelling 'Democratie is tirannie van de meerderheid'. Het Augustinianum won de toss en besloot dat ze de stelling gingen verdedigen. Dagmar kwam goed uit de startblokken met een quote van Nietzsche en Hüseyin zette zijn standpunt kracht bij door actuele voorbeelden als het Zwarte Pietendebat en genderneutrale toiletten te gebruiken. Ward won de sympathie van de jury, en dus was het voor de leerlingen zelf al duidelijk dat ze gewonnen hadden. Na een minuut of 10 kwam de jury dan ook met het verwachte antwoord: na 2 opeenvolgende jaren van winst voor het Augustinianum, nu een nieuwe winnaar. Team Beatrix mocht de beker eerst nog even showen bij café Usine onder het genot van een drankje, en daarna mee naar huis nemen. We kijken met zijn allen terug op een leuke, leerzame avond en ik ben heel erg trots op het harde werk wat de leerlingen verzet hebben.

 

Kyra Nelissen

Docent filosofie

 

  

x
Beatrix plaatst zich voor Nederlands schoolsport-kampioensch...

Schoolteam korfbal plaatst zich voor het Nederlands schoolsportkampioenschap

 

Op woensdag 4 april jl. hebben twee teams van het Beatrix College deelgenomen aan het Olympic Moves korfbaltoernooi in Eindhoven. Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Via een regionaal toernooi kunnen teams zich plaatsen voor de Olympic Moves The School Final (8 juni 2018). Tijdens deze finale komen de winnaars van de regionale toernooien bij elkaar op topsportcomplex Papendal om te strijden voor het Nederlandse schoolsportkampioenschap.

 

Het Beatrix College werd vertegenwoordigd in de competitie voor schoolteams (alle leerjaren) en de competitie voor leerjaar 3&4. 

 

Team leerjaar 3-4, bestaande uit: Tessa Aben, Lisa Kentie, Tessa Fiechter, Sanne Horbeek, Esmee van Nieuwburg, Anne van Erven, Sofie Magielse en Geert Beukema, speelde in een poule met 6 tegenstanders. Hoewel zij prima spel op de mat legde, wisten zij helaas maar één wedstrijd in winst om te zetten.

 

Het schoolteam, bestaande uit: Marloes Beukema, Marleen de Jonge, Isa Koobs, Pam Peeters, Lisa van den Dries, Marleen van Tilborg, Jerôme Dorgelo en Sander van den Bemt, speelde een dubbele competitie in een poule van 3 teams. Nadat de eerste wedstrijd met 11-10 werd gewonnen, waren zij volledig opgewarmd om vervolgens alle wedstrijden over hun tegenstanders heen te walsen. Dankzij deze mooie prestatie mogen zij het Beatrix College gaan vertegenwoordigen op vrijdag 8 juni tijdens de Olympic Moves School Final op Papendal.

 

Grote complimenten aan alle spelers en speelsters voor de manier waarop zij het Beatrix College vertegenwoordig hebben tijdens deze leuke en sportieve dag!

 

Wouter de Groot

x
Scholierenstrijd Stedenbanden

Op vrijdag 31 maart vond in het Avans gebouw aan de Cobbenhagenlaan de Scholierenstrijd plaats tussen 3 scholen die allen zijn verbonden aan  Stedenbanden van de gemeente Tilburg. Het Beatrix College is verbonden aan de Stedenband met Matagalpa in Nicaragua. Naast een vlog over hoe duurzaam je school is, een pitch over het belang van een zelf gekozen Stedenband project, werden in 4 rondes door leerlingen uit 5 Atheneum met aardrijkskunde in het profiel vragen beantwoord over duurzaamheid, mondiale bewustwording, internationale handel en ontwikkelingssamenwerking .

 

Uiteindelijk viel in de laatste ronde over de actualiteit de beslissing. Super spannend werd het op het einde. Met nog 2 vragen te gaan stonden we 1ste. Helaas werden we op de streep toch nog ingehaald door het Koning Willem II College. Theresialyceum werd 3de.

Ondanks dit nipte verlies kijken we terug op een zeer geslaagde dag. We hebben de wereld weer een beetje mooier gemaakt ..

 

Vakgroep Aardrijkskunde

Joost van Damme

Twan Jenniskens

 

 

x
Grondwetdag Challenge

Vrijdag 23 maart hebben Marloes Beukema, Sanne van Dooremaal, Jay la Fontaine, Elise Smulders, Rik Swaans, Maéva Teulings en Diederik Walterbos uit 5a3 deelgenomen aan de finale van de Grondwetdag Challenge in Den Haag. Zij werden in de Gotische Zaal bij de Raad van State ontvangen met een dagopening door de vice-president van de Raad van State, Piet Hein Donner. 

We hebben niet gewonnen, maar gingen naar huis met de complimenten van de jury voor sterk inhoudelijk verhaal en een aantrekkelijke pitch.

 

x
Bezoek burgemeester Weterings

In het kader van zijn kennismaking met Tilburg als nieuwe burgemeester, heeft dhr. Weterings een bezoek gebracht aan het Beatrix College.

 

Tijdens zijn bezoek heeft de burgemeester gesprekken gevoerd met medewerkers en leerlingen, waaronder leerlingen die in het kader van de pilot “Recht op maatwerk” volgend schooljaar voor één van hun vakken vervroegd eindexamen gaan doen.  Ook leerlingen en coaches van de BMO (Beatrix Maatschappelijk Ondernemen) gingen met de burgemeester in gesprek over de maatschappelijke projecten die zij hebben gedaan, waaronder een lunch en een musicalvoorstelling die zij voor ouderen georganiseerd hebben.

 

De burgemeester was onder de indruk van de veelheid aan keuzes die het Beatrix College onder één dak biedt . Daarnaast gaf hij aan het te waarderen dat het Beatrix College het onderwijs (steeds meer) op de individuele leerling afstemt, de leerlingen hierbij kansen biedt en de ontwikkeling van de leerling(en) tot zelfstandige personen hoog in het vaandel heeft staan.

 

Kortom, een geslaagde eerste introductie wat betreft het Tilburgse onderwijs!

x
Maak kennis met onze wijkagenten

Het Beatrix College werkt op een zeer prettige manier samen met de Politie Tilburg. Die samenwerking is nog beter geworden toen Stijn Timmers ons contactpersoon werd. Om meer bekendheid te geven aan het werk dat Stijn en zijn collega's doen, kun je hen volgen op social media. Dat kan via jeugdagenten_leijdal, pol_leijdal en @politieteamleijdal.

 

Stijn komt met regelmaat op school, om met de directie te bespreken wat er leeft in de Reeshof, op welke gebieden we verder samen kunnen werken en waar op dat moment specifieke aandacht voor nodig is. Uiteraard kunnen wij Stijn altijd bellen als wij vragen hebben waar de politie antwoord op zou kunnen geven. Ook voor ouders en leerlingen is het goed om te weten dat er altijd contact opgenomen kan worden met Stijn. Mocht je Stijn of zijn collega's dus door de school zien lopen, volg ze op social media en zeg ze gedag!

 

Stijn Timmers (rechts - Wijkagent Jeugd), Ralph van Iersel (links - jeugdagent Reeshof)

x
40-tal LO2 leerlingen organiseert "School2Play"

Maandag 5 maart hebben een 40-tal LO2 leerlingen de jaarlijkse sportochtend voor de Sporckt georganiseerd, beter bekend als "School2play". De afgelopen maanden zijn deze leerlingen binnen en buiten de LO2 les bezig geweest met de voorbereiding van de verschillende onderdelen, wedstrijdschema's enz. En maandagochtend was het dan zo ver. Zo'n 130 kinderen uit groep 7 en 8 deden sporten zoals voetbal, basketbal, unihockey, handbal en nog meer. Ze waren erg enthousiast en natuurlijk fanatiek. De LO2 leerlingen begeleidden de verschillende onderdelen en zorgden voor een sportieve sfeer. Dit alles onder leiding van Thijs van den Heijkant (LO2 docent). Het was een geslaagde en leerzame ochtend.

 

      

x
Project Opera2day Atheneum 4

Dinsdag 27 februari hebben de leerlingen van 4 Atheneum deelgenomen aan een project met Opera2day. Het project bestond o.a. uit het volgen van workshops die onlangs werden verzorgd op school. Vervolgens was op dinsdagmiddag de generale repetitie van de opera 'Hamlet' in de foyer van de schouwburg in Tilburg. 's Avonds waren de leerlingen als figurant betrokken bij de proloog van deze opera. Ze vormden een rij van toeschouwers bij de begrafenisstoet van de koning, de vader van Hamlet. Hierbij mochten de leerlingen ook hun zang talenten laten horen. Het was een hele belevenis om deel te mogen nemen en om een opera te zien met een live orkest!

x
Beatrix College wint wéér debat-wedstrijd!

De grote beker is terug! En hoe!

Goud en zilver voor het Beatrix!


Vorige week vrijdag hebben de twee debatteams fantastisch gepresteerd op het Groot Tilburgs Scholierendebat. We stonden tegenover elkaar in de finale!

Met succes is de wisselbeker verdedigd. En hoe! De overwinning kon de school niet meer ontgaan, omdat beide teams in de finale tegenover elkaar stonden. Dat was een ongelooflijke ervaring.

 

De organisatie van het debattoernooi ligt in handen van Tilburg DebatStad en TDV Cicero. Het Koning Willem II College, het Odylphuslyceum, Theresialyceum, ROC Welzijn en het Beatrix College deden mee aan de vierde editie van dit toernooi.

 

Met deze overwinning sloot het debatteam Veritas Omnia Vincit een succesvol debatjaar af. In januari waren we de beste debutant op het NK Debatteren voor scholieren en behaalden we de achtste plaats.

De leerlingen debatteerden over de nationale identiteit, het nepnieuws, het referendum en de voetbalcompetitie.

 

Ik ben een super trotse coach van Sydney Benitez Chamman, Lotte van der Net, Daan Robben, Dagmar Smagge, Matthijs Brangers, Jay La Fontaine, Pim van Kuijk, Sam Baggen, Nick van Summeren en Ward Veltman. Speciaal dank aan Dorus Keijzer.


Trudy Sas

x
Politiek geïnteresseerde Isis met artikel in Brabants Dagbl...

Onze Isis Bloemsma uit 3 5M kwam vandaag met een mooi bericht in het Brabants Dagblad! Lees het artikel door op de link te klikken. Artikel Brabants Dagblad

x
Vlogster Miss J bezoekt Beatrix College

De bekende vlogster Miss J heeft, in aanloop naar de Open Dag, het Beatrix College bezocht. Ze heeft daar enkele vlogs gemaakt, die het e.e.a. over de school vertellen. Klik op de link hieronder om de verschillende vlogs te bekijken!

LEES VERDER >
x
Beatrix College 8e op NK Debatteren

Het Beatrix College heeft een uiterst succesvol debuut gemaakt op het Nederlands Kampioenschap Debatteren. Klik hieronder voor meer informatie.

LEES VERDER >
x
Kerstactie klassen 1T/H groot succes!

De brugklassen van 1T/H hebben dit jaar de kerstactie voor een goed doel gehouden dat heel dichtbij staat. Onze leerling Jens heeft 'hemiparese' en krijgt ondersteuning van Onderwijscentrum Leijpark. Om het speelterrein van OC Leijpark te verfraaien haalden de brugklassers van 1T/H daarom geld op. Dit was een groot succes, met ruim 1647 euro!

 

Lees hier meer >>

x
KWT Werkstukken

KWT Werkstukken


Dit zijn werkstukken van leerlingen die gemaakt zijn tijdens de zogenoemde 'Keuze Werk Tijd'-uren van 2 havo.

 

In acht weken hebben leerlingen een foto van hun favoriete acteur/ actrice, zanger/ zangeres of familie lid/ huisdier getransformeerd tot een heus pop art-schilderij. Leerlingen werken er met veel plezier aan en nemen na twee maanden een heus kunstwerk mee naar huis.

 

 

LEES VERDER >
x
Hoera, we hebben een nieuwe website

Nieuwe website


Het Beatrix College onthult, met een beetje trots, de nieuwe website. Opgefrist, met échte leerlingen en medewerkers - grasduin er eens in rond, als je wilt.

x
TTA Graduation

TTA Graduation

On the 8th of November our TTA graduation took place. This was something all the graduates had all been looking forward to. The evening started with a  musical performance by Maaike van Stralen, 3tta. After this performance Imke and Nienke gave a speech on behalf of all the graduates. The speech consisted of a summary of the most important and funny memories of the three years in TTA. Then Kim Smolders sang a beautiful song and was accompanied by her friend, Karlijn van Gisteren who played the piano. After this short musical interlude Mrs. De Waal gave her speech and showed some very embarrassing old pictures. The evening ended with the signing of the Cambridge and Junior TTA diploma.

All in all, the evening was a great success and everyone was happy they had finally finished the Junior TTA program, had passed their Cambridge exam and received their diplomas.

LEES VERDER >
x
ik wil meer zien