5TTA in Jablanica, Bosniƫ

In het kader van de internationale stage in 5TTA verblijven deze week 22 leerlingen van het Tweetalig Atheneum in Bosnië. Tijdens deze stage knappen zij een basisschool op. De school heeft zelf geen financiële mogelijkheden om dit te realiseren. TTA Teamleider Jackie de Waal: “Onze leerlingen willen met dit project iets doen voor de kinderen in Bosnië.” De Stichting 'Out of Area' organiseert het project.

 

Vanuit Jablanica laat Megen Verberne, leerlinge van 5tta, weten dat ze hard aan het werk zijn. “Het is zwaar werk om alle muren te stucen, zo merken we wel. Met vereende krachten hebben we tijdens het witten van de muren weer wat verloren tijd weten in te halen.”

 

Megen en haar medeleerlingen hebben tussen de bedrijven door de gelegenheid de omgeving te verkennen. In deze regio heerste in de jaren negentig een burgeroorlog. Zowel het landschap als de samenleving draagt daar nog sporen van. Al is er ook goede WiFi in de stad, zo laat ze weten.

 

Onderdeel van het lesprogramma van het Tweetalig Atheneum is om een aantal buitenlandse reizen te maken. “We willen onze leerlingen graag een brede blik op de internationale samenleving bieden”, zegt Jackie de Waal.

 

 

x
TTA Awards uitgereikt

Twee keer per jaar reiken de docenten van het Tweetalig Atheneum de TTA Awards uit voor 'Best Pronunciation' en 'Consistently Speaking English'. Dinsdag 26 juni was het weer zover.

 

TTA-teamleider Jackie de Waal: "Op het Tweetalig Atheneum vinden we het belangrijk dat leerlingen zo veel en consequent mogelijk Engels spreken én dat ze dat met een goede uitspraak doen. Om dat te stimuleren reiken we de Awards uit voor zowel 'consequent Engels spreken' als 'beste uitspraak'." Hoe gaat dat in zijn werk? "Het is natuurlijk een beetje arbitrair maar we doen het wel zo eerlijk mogelijk. Een week of zes voor de uitreiking van de Awards stellen we, in het diepste geheim, een shortlist op. Die leerlingen volgen we in de weken daarna met extra belangstelling om te horen of ze veel en goed Engels spreken. En nee", lacht ze, "over de uitslag daarvan kan natuurlijk niet gecorrespondeerd worden."

 

Deze keer viel de eer te beurt aan (van links naar rechts) Jesse van Malsen (1TTA, Consistently Speaking English), Puck Donders (1TTA, Best Pronunciation), Thomas van Ooyen (3TTA, CSE), Marjolein van Gouw (3TTA, BP), Evie de Wijs (2TTA, CSE) en Miriam van den Berge (2TTA, BP).

 

De TTA-Awardswinnaars

x
Nieuwe brugklassers melden zich

Het Beatrix College heette op donderdagmiddag 21 juni alvast alle nieuwe brugklassers welkom.

 

Waar kom je terecht? Met wie zit je in de klas? Waar zit alles en iedereen? En wie wordt je mentor? Dat soort vragen werd beantwoord bij de introductiemiddag voor nieuwe brugklassers. De komende jaren gaan ze hier veel tijd doorbrengen dus reden genoeg om hen een goede start te bezorgen.

 

Leshuisdirecteur Tom Heijnen, de brugklasteamleiders en de schoolfotograaf deden vandaag alvast hun best, evenals natuurlijk de docenten die de leerlingen mee door het gebouw namen. Na de zomervakantie gaan alle leerlingen en medewerkers van de school uitgebreider kennis met elkaar maken. We wensen iedereen ontzettend veel succes!

 

In de rij voor de schoolfotograaf.Anne van der Wouw

x
Texel en Ieper 5 atheneum

Leerlingen van 5 atheneum zijn vorige week naar Texel en Ieper geweest. Bekijk foto's en lees over hun activiteiten door op LEES VERDER onder aan dit bericht te klikken!

LEES VERDER >
x
Tips van de GGD voor examens en toetsweken

Wellicht zit er bruikbare informatie voor jou tussen!

 

x
Foto's gala en musical

De foto's van het gala en musical Shrek zijn vanaf nu zichtbaar in het fotoalbum.

x
Girlsday 3 Atheneum

Verslag girlsday 2018 Universiteit Tilburg

door: Anouk van Esch en Kim Baeten

Onderwerpen:

  • Cognitive Science and Artificial Intelligence
  • Programmeren
  • Virtual reality

Klik op lees verder voor de verdere tekst en foto's

LEES VERDER >
x
Beatrix plaatst zich voor Nederlands schoolsport-kampioensch...

Schoolteam korfbal plaatst zich voor het Nederlands schoolsportkampioenschap

 

Op woensdag 4 april jl. hebben twee teams van het Beatrix College deelgenomen aan het Olympic Moves korfbaltoernooi in Eindhoven. Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Via een regionaal toernooi kunnen teams zich plaatsen voor de Olympic Moves The School Final (8 juni 2018). Tijdens deze finale komen de winnaars van de regionale toernooien bij elkaar op topsportcomplex Papendal om te strijden voor het Nederlandse schoolsportkampioenschap.

 

Het Beatrix College werd vertegenwoordigd in de competitie voor schoolteams (alle leerjaren) en de competitie voor leerjaar 3&4. 

 

Team leerjaar 3-4, bestaande uit: Tessa Aben, Lisa Kentie, Tessa Fiechter, Sanne Horbeek, Esmee van Nieuwburg, Anne van Erven, Sofie Magielse en Geert Beukema, speelde in een poule met 6 tegenstanders. Hoewel zij prima spel op de mat legde, wisten zij helaas maar één wedstrijd in winst om te zetten.

 

Het schoolteam, bestaande uit: Marloes Beukema, Marleen de Jonge, Isa Koobs, Pam Peeters, Lisa van den Dries, Marleen van Tilborg, Jerôme Dorgelo en Sander van den Bemt, speelde een dubbele competitie in een poule van 3 teams. Nadat de eerste wedstrijd met 11-10 werd gewonnen, waren zij volledig opgewarmd om vervolgens alle wedstrijden over hun tegenstanders heen te walsen. Dankzij deze mooie prestatie mogen zij het Beatrix College gaan vertegenwoordigen op vrijdag 8 juni tijdens de Olympic Moves School Final op Papendal.

 

Grote complimenten aan alle spelers en speelsters voor de manier waarop zij het Beatrix College vertegenwoordig hebben tijdens deze leuke en sportieve dag!

 

Wouter de Groot

x
Kerstactie klassen 1T/H groot succes!

De brugklassen van 1T/H hebben dit jaar de kerstactie voor een goed doel gehouden dat heel dichtbij staat. Onze leerling Jens heeft 'hemiparese' en krijgt ondersteuning van Onderwijscentrum Leijpark. Om het speelterrein van OC Leijpark te verfraaien haalden de brugklassers van 1T/H daarom geld op. Dit was een groot succes, met ruim 1647 euro!

 

Lees hier meer >>

x
KWT Werkstukken

KWT Werkstukken


Dit zijn werkstukken van leerlingen die gemaakt zijn tijdens de zogenoemde 'Keuze Werk Tijd'-uren van 2 havo.

 

In acht weken hebben leerlingen een foto van hun favoriete acteur/ actrice, zanger/ zangeres of familie lid/ huisdier getransformeerd tot een heus pop art-schilderij. Leerlingen werken er met veel plezier aan en nemen na twee maanden een heus kunstwerk mee naar huis.

 

 

LEES VERDER >
x
Hoera, we hebben een nieuwe website

Nieuwe website


Het Beatrix College onthult, met een beetje trots, de nieuwe website. Opgefrist, met échte leerlingen en medewerkers - grasduin er eens in rond, als je wilt.

x
TTA Graduation

TTA Graduation

On the 8th of November our TTA graduation took place. This was something all the graduates had all been looking forward to. The evening started with a  musical performance by Maaike van Stralen, 3tta. After this performance Imke and Nienke gave a speech on behalf of all the graduates. The speech consisted of a summary of the most important and funny memories of the three years in TTA. Then Kim Smolders sang a beautiful song and was accompanied by her friend, Karlijn van Gisteren who played the piano. After this short musical interlude Mrs. De Waal gave her speech and showed some very embarrassing old pictures. The evening ended with the signing of the Cambridge and Junior TTA diploma.

All in all, the evening was a great success and everyone was happy they had finally finished the Junior TTA program, had passed their Cambridge exam and received their diplomas.

LEES VERDER >
x
ik wil meer zien