Vlogster Miss J bezoekt Beatrix College

De bekende vlogster Miss J heeft, in aanloop naar de Open Dag, het Beatrix College bezocht. Ze heeft daar enkele vlogs gemaakt, die het e.e.a. over de school vertellen. Klik op de link hieronder om de verschillende vlogs te bekijken!

LEES VERDER >
x
Politiek geïnteresseerde Isis met artikel in Brabants Dagbl...

Onze Isis Bloemsma uit 3 5M kwam vandaag met een mooi bericht in het Brabants Dagblad! Lees het artikel door op de link te klikken. Artikel Brabants Dagblad

x
Aanmelddagen

Zorg dat je je al via deze site inschrijft voor de aanmelddagen van 6 en 8 maart. Dit voorkomt lang wachten. Via de aanmeldknop kun je je alvast inschrijven. Wij werken niet met volgorde van achternaam: je kunt je gewoon inschrijven wanneer het je het beste uitkomt. We zijn op dinsdag en donderdag van 15:00 - 17:00 uur en van 19:00 - 21:00 uur geopend.


Tot dan!

x
Grondwetdag Challenge voor scholieren 2018

Zeven leerlingen uit 5a4, (Diederik Walterbos, Elise Smulders, Jay la Fontaine, Maéva Teulings, Marloes Beukema, Rik Swaans en Sanne van Dooremalen) hebben deelgenomen aan de Grondwet challenge van het Montesquieu Instituut. Dit jaar ging het over de Raad van State, de onafhankelijke adviseur van de regering over de wetgeving en bestuur. De leerlingen werden uitgedaagd om als fictieve Raad van State, een advies te schrijven voor een wijzigingsvoorstel van de Grondwet. Het advies van de leerlingen ging over ‘digitaal vergeten te worden’. Zij willen graag dat je zelf mag beslissen of je op het internet wel of niet terug te vinden bent. Met dit voorstel zijn de leerlingen geselecteerd om op vrijdag 23 maart in Den Haag de strijd aan te gaan met 5 andere scholen. Ze moeten hun advies pitchen en worden hierbij beoordeeld door een jury op inhoud, teampresentatie en het niveau van de vragen en antwoorden. We wensen hen hierbij veel succes!

x
Live Skypen met Sint Maarten voor het goede doel

Woensdag 6 september werd het eiland Sint Maarten zwaar getroffen door de orkaan Irma. Voor Dane Cheng A June en zijn moeder reden om te vluchten naar Nederland. Dane heeft inmiddels zijn draai helemaal gevonden op het Beatrix College.

 

Begin december heeft de moeder van Dane de leerlingen van 2 havo en 2 atheneum verteld over de gevolgen van de orkaan voor het eiland, maar in het bijzonder voor de basisschool waar Dane opgezeten heeft en waar zij 20 jaar als leerkracht heeft gewerkt. De leerlingen waren geraakt door het verhaal en besloten om in actie te komen.

 

Op vrijdag 22 december werd er een sponsorschaatsactiviteit georganiseerd. 193 leerlingen uit 2 havo/atheneum hebben gesponsorde rondjes geschaatst voor het goede doel.

 

Donderdag 18 januari hebben we, in het bijzijn van alle leerlingen, middels een skype verbinding met de Sister Marie Laurence School, het eindbedrag bekend gemaakt. Aan de moeder van Dane werd de cheque van maar liefst € 4.000,= euro overhandigd. Dit bedrag deed iedereen versteld staan, en werd zowel in onze aula als in Sint Maarten met luid applaus ontvangen.

x
Beatrix College 8e op NK Debatteren

Het Beatrix College heeft een uiterst succesvol debuut gemaakt op het Nederlands Kampioenschap Debatteren. Klik hieronder voor meer informatie.

LEES VERDER >
x
Kerstactie klassen 1T/H groot succes!

De brugklassen van 1T/H hebben dit jaar de kerstactie voor een goed doel gehouden dat heel dichtbij staat. Onze leerling Jens heeft 'hemiparese' en krijgt ondersteuning van Onderwijscentrum Leijpark. Om het speelterrein van OC Leijpark te verfraaien haalden de brugklassers van 1T/H daarom geld op. Dit was een groot succes, met ruim 1647 euro!

 

Lees hier meer >>

x
Nieuwe brochures

Wil je meer lezen over het Beatrix College? Hieronder vind je, in pdf, de nieuwe brochures.

x
KWT Werkstukken

KWT Werkstukken


Dit zijn werkstukken van leerlingen die gemaakt zijn tijdens de zogenoemde 'Keuze Werk Tijd'-uren van 2 havo.

 

In acht weken hebben leerlingen een foto van hun favoriete acteur/ actrice, zanger/ zangeres of familie lid/ huisdier getransformeerd tot een heus pop art-schilderij. Leerlingen werken er met veel plezier aan en nemen na twee maanden een heus kunstwerk mee naar huis.

 

 

LEES VERDER >
x
Hoera, we hebben een nieuwe website

Nieuwe website


Het Beatrix College onthult, met een beetje trots, de nieuwe website. Opgefrist, met échte leerlingen en medewerkers - grasduin er eens in rond, als je wilt.

x
TTA Graduation

TTA Graduation

On the 8th of November our TTA graduation took place. This was something all the graduates had all been looking forward to. The evening started with a  musical performance by Maaike van Stralen, 3tta. After this performance Imke and Nienke gave a speech on behalf of all the graduates. The speech consisted of a summary of the most important and funny memories of the three years in TTA. Then Kim Smolders sang a beautiful song and was accompanied by her friend, Karlijn van Gisteren who played the piano. After this short musical interlude Mrs. De Waal gave her speech and showed some very embarrassing old pictures. The evening ended with the signing of the Cambridge and Junior TTA diploma.

All in all, the evening was a great success and everyone was happy they had finally finished the Junior TTA program, had passed their Cambridge exam and received their diplomas.

LEES VERDER >
x
ik wil meer zien