Beatrix College 8e op NK Debatteren

Het Beatrix College heeft een uiterst succesvol debuut gemaakt op het Nederlands Kampioenschap Debatteren. Klik hieronder voor meer informatie.


Topprestatie & Beste Debutant bij het NK-Scholierendebat

Lotte van der Net, Matthijs Brangers, Pim van Kuijk (6tta) en Ward Veltman (5tta) hebben een topprestatie neergezet tijdens de finale van het NK-Schooldebatteren, 20 januari jl.

Niet alleen hebben ze alle debatten (vier in totaal) gewonnen, ook namen ze de beker voor Beste Debutant Finale 2017-2018 mee naar huis. Tijdens de uitreiking zei Else van Nieuwkerk, directeur van het Debatinstituut: 'Jullie zijn steengoed!' En, dat is waar!

Op de totale ranglijst van 32 scholen zijn ze zijn achtste geworden. Ondanks dat je alle debatten wint, kun je niet in de finale komen. Dat heeft te maken met het jurysysteem; je bent afhankelijk van hun puntentoekenning. Zo gebeurde het dat onze leerlingen het debat met de uiteindelijke winnaar, het Mendelcollege uit Haarlem, wonnen, en dat zij en niet wij, in de finale kwamen.

Zonder alle vrijwillige uren die ze er met z'n allen (ook Daan Robben (5a) en Dorus Keijzer (6tta) en coach Trudy Sas, docente Nederlands) hebben ingestoken - in de kerstvakantie zijn ze zelfs nog twee dagen bijeen geweest- was dit nooit gelukt.

Een echte topprestatie!

 

Terug