Live Skypen met Sint Maarten voor het goede doel

Woensdag 6 september werd het eiland Sint Maarten zwaar getroffen door de orkaan Irma. Voor Dane Cheng A June en zijn moeder reden om te vluchten naar Nederland. Dane heeft inmiddels zijn draai helemaal gevonden op het Beatrix College.

 

Begin december heeft de moeder van Dane de leerlingen van 2 havo en 2 atheneum verteld over de gevolgen van de orkaan voor het eiland, maar in het bijzonder voor de basisschool waar Dane opgezeten heeft en waar zij 20 jaar als leerkracht heeft gewerkt. De leerlingen waren geraakt door het verhaal en besloten om in actie te komen.

 

Op vrijdag 22 december werd er een sponsorschaatsactiviteit georganiseerd. 193 leerlingen uit 2 havo/atheneum hebben gesponsorde rondjes geschaatst voor het goede doel.

 

Donderdag 18 januari hebben we, in het bijzijn van alle leerlingen, middels een skype verbinding met de Sister Marie Laurence School, het eindbedrag bekend gemaakt. Aan de moeder van Dane werd de cheque van maar liefst € 4.000,= euro overhandigd. Dit bedrag deed iedereen versteld staan, en werd zowel in onze aula als in Sint Maarten met luid applaus ontvangen.


Terug