5TTA in Jablanica, Bosniƫ

In het kader van de internationale stage in 5TTA verblijven deze week 22 leerlingen van het Tweetalig Atheneum in Bosnië. Tijdens deze stage knappen zij een basisschool op. De school heeft zelf geen financiële mogelijkheden om dit te realiseren. TTA Teamleider Jackie de Waal: “Onze leerlingen willen met dit project iets doen voor de kinderen in Bosnië.” De Stichting 'Out of Area' organiseert het project.

 

Vanuit Jablanica laat Megen Verberne, leerlinge van 5tta, weten dat ze hard aan het werk zijn. “Het is zwaar werk om alle muren te stucen, zo merken we wel. Met vereende krachten hebben we tijdens het witten van de muren weer wat verloren tijd weten in te halen.”

 

Megen en haar medeleerlingen hebben tussen de bedrijven door de gelegenheid de omgeving te verkennen. In deze regio heerste in de jaren negentig een burgeroorlog. Zowel het landschap als de samenleving draagt daar nog sporen van. Al is er ook goede WiFi in de stad, zo laat ze weten.

 

Onderdeel van het lesprogramma van het Tweetalig Atheneum is om een aantal buitenlandse reizen te maken. “We willen onze leerlingen graag een brede blik op de internationale samenleving bieden”, zegt Jackie de Waal.

 

 


Terug