Trixweek brugklassen groot succes!

De eerste week op het Beatrix College bestaat voor de brugklassen altijd uit de Trixweek. Een week waarin kennismaken met elkaar, de docenten en de school centraal staat. Klik op lees verder voor het verslag van 1HA3 over de Trixweek!


 


Trixweek Beatrix College


22 augustus
Nadat ik was opgestaan ging ik me klaarmaken voor school. Ik ging naar buiten en wachtte aan het einde van de straat. Ik zag m’n klasgenoot al aankomen en we fietsten samen naar school. Op school hadden we als eerste mentorles en ik leerde al meteen meer mensen kennen. We kregen een groen T-shirt waar we onze naam op moest schrijven. Daarna moesten we een yell bedenken.

 

Dat was best wel moeilijk maar het was leuk om samen te werken . Ook hadden we uitleg van RT, dat was ook wel leuk. Het ging over mindmappen en het was leuk om in een groepje onze eigen mindmap te maken. Het was ook heel leerzaam. De pauze was ook leuk omdat je op de basisschool niet in de pauze niet op je telefoon mag kijken en hier mag dat wel. Later op de dag hadden we een voorstelling die over pesten ging, genaamd 'Like'. Het was een klein toneel met drie spelers waarvan twee spelers een dubbele rol hadden.
Reacties op het stuk:
- In het begin dacht ik, dit wordt echt saai, maar dat was het toch niet.
- Het was leuk maar het raakte me ook wel een beetje.
- Het was best zielig en ik moest wel een traantje wegpinken toen de cavia dood was!

23 augustus
Gisteren hebben we eerst het leshuisspel gedaan, dat was een soort speurtocht door de school en dat vond ik heel leuk, want we moesten door de hele school heen om vragen te beantwoorden. Zo leerde je ook gelijk de andere gebouwen beter kennen. Daarna hadden we mentorles en daar  kregen we allemaal 2 kaartjes met daarop bijvoorbeeld een foto of een vak. Toen moesten we de foto van de docent met de naam, de afkorting, het vak en de afkorting van het vak bij elkaar leggen. Vervolgens hadden we computervaardigheden, we kregen een boekje met opdrachten die we op de computer moesten doen. Daarna gingen we naar het Reeshof park, daar deden we bingo en daarna gingen we voetballen.

 

24 augustus
Donderdag hadden we een les in de mediatheek. Ook hadden we een poster gemaakt. ‘s Middags gingen we lopend naar het Reeshof zwembad, eigenlijk was dat wel heel gezellig. In het zwembad hebben we gelummeld, elkaar in het water geduwd en ook nog met vrienden uit groep 8 gezwommen.

26 augustus
Vrijdag zijn we met een paar klassen naar Outrex gegaan, dat was echt heel leuk! Vooral het donkere gangetje (tunnel/doolhof) en de klimwand. Bij het hoogteparcours kon je kiezen uit de makkelijke of de moeilijke kant. Ik koos voor de moeilijke. Dat was ECHT heel leuk. Het boogschieten was super cool. Er was ook nog een spel waar iemand op een houten A moet gaan staan, de andere klasgenoten uit de groep moesten aan touwen trekken (of juist niet) om die A in beweging te krijgen. Zo moesten we deze een aantal meter zien te verplaatsen en hiervoor moest je vooral goed samenwerken. ‘s Avonds hadden we disco en dat was echt heel grappig. We waren de hele tijd aan het dansen, de klasgenoten waar ik bij stond waren allemaal heel erg aardig voor elkaar. Wat ik ook opmerkte is dat één van mijn klasgenoten er voor zorgde dat niemand alleen stond. De disco was echt kapot leuk!  

De Trixweek was echt geslaagd!

Namens klas 1ha3

Terug