Het Beatrix Wijkteam

Om te voorkomen dat onze buren overmatig veel last hebben van evenementen heeft het Beatrix College het 'Beatrix Wijkteam' in het leven geroepen.

 

Initiatiefnemer is Kick van Tulder, leshuisdirecteur vmbo-tl en 5M 'Anders Leren'. "Op zaterdag 17 november hebben we hier 'Zien, Doen en Beleven', een soort beurs waarop beroepsopleidingen zich presenteren aan leerlingen van 3 en 4 vmbo en 4 havo. Dat is, net als op ouderavonden, Open Dag en andere hoogtijdagen, weer zo'n gelegenheid waarbij de hele wijk volstroomt met auto's. Dat is voor onze buren geen feest én het maakt het voor onze bezoekers lastig een parkeerplekje te vinden."

 

Hoog tijd om daar iets aan te doen, vond Van Tulder. Hij richtte, samen en in overleg met het Team Handhaving van de gemeente Tilburg, het Beatrix Wijkteam op. Dit wil overlast voor de buurt beperken, service bieden aan bezoekers en toezien op de veiligheid. "Het bestaat uit 'onze' Wijk-BOA, een personeelslid en twee actieve leerlingen. Zaterdag begeleiden ze bezoekers actief naar geschikte parkeerruimte."

 

Handhaving

Het helpt niet altijd voldoende om mensen op te roepen met de fiets of te voet te komen? "Soms komen ouders van hun werk naar hier of is het gewoon te ver voor de fiets. En dan zien we soms dat mensen van gekkigheid niet meer weten waar ze hun auto eens zullen laten. Dat is voor niemand goed - helemaal niet als Handhaving bekeuringen uit zou gaan delen. Daarom leek het me verstandig om eens te bedenken hoe we dat beter in goede banen kunnen leiden."

 

Dus nam Van Tulder contact op met het Team Handhaving. Dat leverde al direct wederzijds begrip en samenwerking op. "We hebben een goed gesprek gehad met de Handhavers uit de wijk. We werden het snel eens. Het is voor iedereen beter als we 'onze parkeerders' beter begeleiden. De schaarste aan parkeerplekken oplossen zal niet lukken. Daarvoor zouden we voor een paar dagen per jaar een enorme parkeergarage moeten bouwen, dat gaat niet gebeuren. Maar we hebben onze buren de voorbije jaren genoeg irritatie en overlast bezorgd, hoogste tijd dat we onze verantwoordelijkheid nemen."

 

 

Kick van Tulder en de toezichthouders van het Team Handhaving uit de wijk.


Terug