Mooi bedrag opgehaald voor MS Fonds

Begin december hebben de leerlingen van het 1a2ha team op het Beatrix College voorlichting gekregen over de ziekte MS (multiple sclerose). MS is een aandoening van het centrale zenuwstelsel. De voorlichting werd gegeven door 2 medewerkers van het MS fonds en Judith Knippen (moeder van Sanne en Lotte Knippen, leerlingen van onze school). Judith vertelde over hoe haar leven en dat van haar gezin veranderde toen ze de diagnose MS kreeg.

 

Dat was het startschot voor de leerlingen om in actie te komen. En in actie kwamen ze. Ze zijn allen in hun eigen omgeving sponsoren gaan werven en op 21 december werd er geschaatst. Vandaag mocht ik een vette cheque overhandigen. Maar liefst € 4.250,30 werd er bij elkaar geschaatst. Een super opbrengst! Een mooie ervaring voor leerlingen: “het geeft je een goed gevoel om iets te kunnen betekenen voor iemand anders”.  

 

Ook voor de leerlingen was er iets te verdienen. Klas 2h2 leverde de sportiefste prestatie door de meeste rondjes te schaatsen. Zij krijgen een traktatie voor de hele klas. 2A1 heeft het meeste geld opgehaald zij worden beloond met wat extra vrije tijd.

 

Sandra Frusch


Terug