atheneum+

Toelating
Er is natuurlijk helemaal niets mis met het reguliere atheneum. Maar wanneer je een stevig vwo-advies hebt, bang bent tijd en aandacht over te houden en jezelf écht wilt uitdagen is atheneum+ (we zeggen ‘atheneumplus’) een overweging waard.

 

Brugklas
Er is een aparte brugklas voor atheneum+.

 

Link naar video atheneum plus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het vwo voor wie het vwo niet genoeg is
Atheneum+ is een pittige en afwisselende opleiding met extra’s: LEF (Levensbeschouwing, Ethiek, Filosofie), Wetenschap & techniek en Talentum. Naast je ‘gewone’ vakken ga je al direct het eerste jaar de diepte in. Het is dan ook alleen weggelegd voor leerlingen met vwo-advies én de bereidheid zich nu en in de komende jaren extra in te spannen voor hun opleiding. Vanaf de brugklas is het volle kracht vooruit.

 

Talentum
Je volgt in atheneum+ altijd het Talentum-programma. Na leerjaar 1 kun je hier in de hogere klassen mee doorgaan.

 

eerder examen doen in één of meer vakken

Het Beatrix College maakt de opleiding steeds meer op maat voor elke individuele leerling. Leerlingen die dit kunnen en willen, krijgen bijvoorbeeld de gelegenheid om een jaar eerder eindexamen te doen in één of meer vakken.
Lees hier meer over wat Onderwijs op Maat voor jou kan betekenen.

 

Link naar video Onderwijs op Maat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Examen en daarna
Atheneum+ sluit je af met het reguliere eindexamen van het atheneum. Ben je geslaagd? Na het atheneum en atheneum+ kun je doorstromen naar het wo (wetenschappelijk onderwijs) of het hbo (hoger beroepsonderwijs).