Ervaringen voor het leven

Heb je enig idee hoe jouw toekomst eruitziet? Wij ook niet. Toch gaan we je voorbereiden op het leven straks, ná het Beatrix College. Hier doe je onmisbare kennis en ervaringen op voor je toekomst. Dat nemen we bij het Beatrix College heel serieus: als wij ons werk niet naar behoren doen, krijg jij geen eerlijke start.

 

Dus zijn onze docenten goed in hun werk: het overbrengen van kennis. Onze docenten herinneren zich nog dat ze zelf jong waren. En snappen dat je soms stevig afgeleid kunt zijn door persoonlijke omstandigheden. Ze weten hoe ze je daarbij kunnen helpen terwijl je intussen zo goed mogelijk je lessen kunt blijven volgen. Uiteindelijk wil je immers wel je eindexamen halen. Op het niveau dat je aankunt. Niet hoger, maar ook niet lager.

 

In de loop van je tijd hier zorgen we er samen voor dat je niet alleen maar weet wat je allemaal moet weten om succesvol eindexamen te doen; samen maken jij, je medeleerlingen en wij van je middelbare schooltijd een tijd vol belevenissen, ervaringen en herinneringen. Waar je later met voldoening op terug kunt kijken. En die je meer bijbrachten dan schoolkennis alleen.

 

Want wiskunde en taal zijn harstikke goed en nuttig. Zonder sociale vaardigheden en wat zelfvertrouwen kom je er alleen niet zo ver mee.

 

 

(Onze rector, Wilma van Noort, vertelt over de herinneringen die je hier op gaat doen.)