tta

 

Als je van plan bent na je middelbare school de wijde wereld in te trekken. Als je een vwo-advies kreeg én van aanpakken houdt. En als er reden is te vermoeden dat je goed bent of gaat zijn in Engels. Dan is het Tweetalig Atheneum op het Beatrix College voor jou een niet te versmaden buitenkansje.

 

Hier word je de eerste jaren van je middelbare school in het Engels ondergedompeld. Vrijwel alle vakken (behalve Nederlands, Frans, Duits en Techniek) worden in het Engels gegeven. Door native speakers of door mensen die, net als jij, vroeg leerden op hoog niveau de taal te spreken, lezen, schrijven en dromen. Precies dát is wat jij ook gaat doen.

 

Als onderdeel van je scholing maak je in de onderbouw een paar buitenlandse trips.  In de bovenbouw kan dat ook, maar is dat meer facultatief (je kunt hier voor kiezen). We vinden buitenlandse reizen belangrijk; voor je Engels en om andere wereldburgers te ontmoeten.

 

Je hebt tegen de tijd van je eindexamen al een behoorlijk deel van Europa gezien en gesproken. En een paar aanvullende Cambridge-certificaten behaald waarmee je aantoont bijna net zo goed Engels te spreken als, zeg, iemand die in Londen opgroeide.