vmbo-tl

 

Je kunt hier alle kanten mee op

Op het Beatrix College leidt de stroming voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs-tl (theoretische leerweg) je niet op voor een bepaald vak of beroep. Je krijgt hier juist een heel brede opleiding waar je straks nog alle kanten mee op kunt. Met het diploma kun je naar het mbo (niveau 3 of 4) of de havo.

 

Het eerste jaar zit je in een brugklas met andere leerlingen met een havo/vmbo-advies. Aan het eind van dat jaar bezien we samen wat je gaat doen. Kom je naar het vmbo-tl? Welkom! Goede keuze!

 

Op het Beatrix College sta je middenin de maatschappij. Of je hierna naar de havo, het mbo of direct aan het werk gaat: jij bent op alles voorbereid. Omdat je hier niet alleen lessen hoeft te volgen. Je doet ook mee aan culturele, creatieve en sportieve activiteiten. Je leert zelfstandig werken. Je krijgt verantwoordelijkheid als je die aankunt. En je kunt in meer vakken examen doen dan nodig is. Heel veel leerlingen doen dat.

 

De doorstroomcijfers en examenresultaten van het Beatrix College liggen ruim boven het landelijk gemiddelde. Onze ‘gewone’ vmbo-tl is gewoon een heel goede vmbo-tl.