thema-avond ouderraad

 

 

"Mijn kind doet dat toch niet!"Informatie over o.a. alcohol en drugs

 

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

 

Uw kinderen zijn ‘werk in uitvoering’. Lichaam, hersenen, hormonen: alles verandert compleet als je gaat puberen. Dat maakt pubers soms een uitdaging in de omgang. Maar wat nu als er problemen bij komen; zoals met alcohol, drugs of game verslaving. Hoe motiveer je jouw lieve, maar soms ook grillige, onvoorspelbare, impulsieve puber? Hoe ga je er als ouder het beste mee om? Hoe stel je grenzen of stimuleer je jouw kind?

In de sport geeft de scheidsrechter de grenzen aan. De coach motiveert. En de supporter is vooral trouw aan zijn team, ook op de moeilijke momenten. Als ouder ben je dat allemaal in één.

 

De ouderraad van het Beatrix College nodigt u uit om met elkaar te horen en te spreken over uitdagingen die u tijdens het opvoeden, begeleiden, sterker maken, laten vallen en het helpen opstaan van uw kinderen tegenkomt. De heer Aydin Akkaya van Novadic – Kentron neemt ons mee langs een aantal van die uitdagingen gerelateerd aan verslavingen in de meest brede zin van het woord.

 

Novadic – Kentron (NK) is een bekende en inmiddels zeer ervaren organisatie op het gebied van verslaving. NK behandelt en begeleidt verslaafden. Daarnaast is preventie een belangrijk onderdeel van NK. Hun doel is voorkomen dat jongeren in de problemen komen of verslaafd raken door gokken, internetten, drugs of alcohol. Ook signaleren zij beginnende problemen. NK verzorgt voorlichtingen en andere activiteiten voor een breed publiek. En nu dus voor ons als ouders.   

Dhr. Akkaya is preventiemedewerker voor NK en is vaak op straat te vinden, ook in de Reeshof.

 

DATUM:  dinsdag 2 april 2019
TIJD:        aanvang om 19:30 uur, einde 21:00 uur
INLOOP: koffie staat klaar vanaf 19:15 uur
PLAATS:  aula, gebouw B

 

tot 22:00 uur is er nog gelegenheid voor een drankje

 

Ik schrijf me in voor de thema-avond op 2 april 2019:

 

 

Naam:
Email:*
Ik ben ouder van leerling (naam):
Uit klas:
Ik schrijf me in met: