havo

 

‘Gewoon de havo’? Echt niet!

Als je in vijf jaar je havodiploma wilt halen ben je bij het Beatrix College aan het juiste adres. Met leraren die jou graag de wereld laten ontdekken. Die snappen dat je niet altijd uit jezelf inziet hoe leuk of belangrijk wiskunde, Frans of Nederlands zijn. Maar die je wel steeds voor vol aanzien.

 

Je begint in een gemengde brugklas: havo/atheneum of havo/vmbo-tl (theoretische leerweg). Na het eerste jaar stroom je door naar havo 2 en vervolgt daar tot en met havo 5 je opleiding. Met je diploma kun je naadloos verder leren op het hbo (hoger beroepsonderwijs) of op het atheneum.

 

De keuze is reuze bij het Beatrix. Je kunt examen doen in alle ‘normale’ vakken en profielen en in Tekenen, Muziek en Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM).

 

De havo volgen op het Beatrix College kan meer zijn dan jezelf klaarstomen voor het eindexamen. Er is volop gelegenheid ervaring op te doen in het omgaan met elkaar, met de wereld om ons heen. Er zijn projecten waar je je bij aan kunt sluiten. Je kunt je cultureel, sociaal en creatief naar hartenlust uitleven.

 

Onze havoleerlingen zijn, zo horen we vanuit de vervolgopleidingen, zelfstandig en verantwoordelijk. En scoren goed qua cijfers.